пʼятниця, 12 жовтня 2007 09:52

Екс-прем"єра Франції допитували 11 годин

Другий допит екс-прем"єра Франції Домініка де Вільпена, обвинуваченого в посібництві в наклепницькому доносі на президента Ніколя Саркозі в рамках справи "Клірстрім", тривав близько 11 годин, повідомляє радіостанція France Info. Позивачем у справі виступає Саркозі. Де Вільпен прийшов до суду пішки о 10.00 у супроводі своїх адвокатів - Олів"є д"Антена і Люка Брассоле, а вийшов із будівлі суду трохи пізніше 23.00. Протягом дня судді, які керують розслідуванням, влаштовували годинні перерви на обід і вечерю.

Досьє "Клірстрім" отримало назву за ім"ям міжнародної фінансової корпорації, що базується в Люксембурзі. Спочатку воно розслідувалося як справа про незаконні прибутки, нібито отримані відомими французькими політиками. Проте незабаром слідство встановило, що анонімні звинувачення проти політиків є помилковими і почало встановлювати замовників звинувачень.У числі тих, проти кого висувалися звинувачення, фігурувало ім"я колишнього міністра фінансів, а в даний час президента Франції Ніколя Саркозі, в числі можливих замовників згадувалися його вірогідні суперники в боротьбі за пост глави держави, зокрема колишній прем"єр-міністр Домінік де Вільпен і колишній президент країни Жак Ширак, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Екс-прем"єра Франції допитували 11 годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі