понеділок, 25 лютого 2008 12:47

Екс-прем"єр Таїланду Таксін Чінавата повернеться на батьківщину

Екс-прем"єр Таїланду Таксін Чінавата, повалений у вересні 2006 року зі свого поста, який нині перебуває в добровільному вигнанні, "незабаром" планує повернутись у країну, повідомило агентство Ассошіейтед Прес з посиланням на зроблену в понеділок заяву глави МЗС Таїланду Ноппадола Паттамі.

Міністр заявив, що зустрічався з Чінавата минулих вихідних у Китаї, де колишній прем"єр повідомив, що він в найближчому майбутньому планує повернутися до Таїланду, проте точну дату не назвав.

За словами глави зовнішньополітичного відомства Таїланду, повернення екс-прем"єра стало можливим після того, як минулого тижня він отримав назад свій дипломатичний паспорт, вилучений у ході перевороту в 2006 році.

Раніше дружина екс-прем"єра Поджамарн Чінавата, яка повернулася до Таїланду в січні, заявила, що її чоловік повернеться на батьківщину з добровільного вигнання в травні поточного року.

Таксін Чінавата був зміщений з поста прем"єра в результаті військового перевороту у вересні 2006 року. На даний час він живе у Великій Британії, де має нерухомість у Лондоні та графстві Серрей. У червні 2007 року екс-прем"єр купив британський футбольний клуб "Манчестер Сіті" майже за 82 мільйони фунтів стерлінгів.

Екс-прем"єр, на заморожених рахунках якого, за даними преси Таїланду, розміщено 1,9 мільярда доларів, вже заявляв про свій намір розглянути можливість свого повернення до Таїланду. Він повідомив, що не збирається займатися політикою. Екс-прем"єр, який проводив популістську політику, як і раніше користується великою популярністю серед селян, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Екс-прем"єр Таїланду Таксін Чінавата повернеться на батьківщину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі