вівторок, 10 серпня 2010 12:45

Експорт зерна з України розблокували

Експорт зерна з України розблокували

Ситуація з експортом українського зерна покращилася. Про це в коментарі для Gazeta.ua повідомив президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко.

За його словами, інформація в газеті "Комерсант-Україна" про те, що в портах досі залишаються заблокованими 80% зернових, призначених на експорт, застаріла.

"Така ситуація було станом на 29 липня. Цю інформацію ми надали на прес-конференції 2 серпня. Вона була викладена у нашому зверненні до президента Віктора Януковича. Після того представники Міністерства аграрної політики, Агрофонду й компаній-трейдерів провели спільну нараду з проблем розвитку зовнішнього і внутрішнього ринків зерна. Досягнуто домовленості, що вантажі з пшеницею митниця не затримуватиме", - відзначив Козаченко.

На його думку, вантажі в портах ніхто свідомо не затримував. Держмитниця здійснювала додаткову перевірку якості зерна. Інформація про те, що бізнесмени і зернотрейдери зацікавлені в затримці експорту, не відповідає дійсності.

"Вони якраз зацікавлені в тому, щоб зерно пропускали, - впевнений Козаченко. - З 6 серпня машини з зерном проходять нормально. Ситуація з експортом покращилася. Агрофонд закупить у зернотрейдерів мільйон тонн пшениці за середньозваженою ринковою ціною для внутрішніх потреб країни".

Нагадаємо, що до 6 серпня експорт зерна з України був заблокований. У портах здійснювали додаткові перевірки якості зерна.

Зараз ви читаєте новину «Експорт зерна з України розблокували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі