середа, 30 січня 2008 11:56

Експерти вважають, що з лютого може подорожчати горілка

У січні міцний алкоголь деяких українських виробників вже подорожчав, інші планують підвищити ціни з лютого. Очікується, що горілка подорожчає на 1-1,5 грн. в середньому ціновому сегменті.

При цьому в низькому ціновому сегменті подорожчання буде незначним, а преміального сегменту зростання цін може не торкнутися зовсім. Таку думку висловив директор Спілки оптовиків і виробників алкоголю і тютюну Володимир Демчак.

За даними Спілки, мінімальна вартість однієї пляшки горілки 0,5 л (та ціна, за яку можна провести і з найменшими надбавками продати) в 2008 році перевищить 12 грн. За словами Демчака, в січні деякі компанії вже підвищили ціни, а деякі – знизили.

"Я знаю, що багато компаній не поспішають з реалізацією продукції за новими цінами і пропонують свої нові прайси дистрибюторам і роздрібу з 1 лютого", – відзначив глава Спілки, уточнивши, що зниження ціни пояснюється найчастіше простоєм товару на полиці, що зимушує виробника скидати ціну.

Згідно Державному бюджету на 2008 рік акциз на етиловий спирт, спиртні напої, отримані шляхом перегонки, лікери та інші напої, що містять спирт, збільшено до 21,5 грн за літр 100-процентного спирту проти ставки 19 грн за літр, що діяла в 2007 році.

На думку експертів, зростання цін на алкогольну продукцію в січні 2008 року, викликане подорожчанням акцизів – лише "перша ластівка". Черговий виток цін, вважають вони, може викликати перегляд Держбюджету-2008, зокрема, ставок податкового збору, повідомляє Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «Експерти вважають, що з лютого може подорожчати горілка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі