вівторок, 08 квітня 2008 12:45

Експерти пророкують дострокову відставку Дмитра Медведєва

Експерти пророкують дострокову відставку Дмитра Медведєва
Експерти і політики проаналізували заяви лідера "Єдиної Росії" Бориса Гризлова про вступ до партії Володимира Путіна і невступ Дмитра Медведєва, а також пропозицію спікера Держдуми розвести президентські і думські вибори на 2 роки. З цих заяв був зроблений висновок про можливе дострокове скорочення президентських повноважень Медведєва, пише "Комерсант".

Лідер ЛДПР Володимир Жириновський, коментуючи пропозиції по термінах виборів, заявив, що є два варіанти - збільшення термінів повноважень і дострокові вибори президента в 2009 році. "Якщо єдинороси не хочуть торкатися до Конституції, то, швидше, вони підуть через дострокові вибори президента", - сказав лідер ЛДПР. По суті, мова йде про дострокове складання Дмитром Медведєвим президентських повноважень, відзначає газета.

На думку глави інформаційно-дослідницького центру "Панорама" Володимира Прибиловського, дострокова відставка Дмитра Медведєва політично можлива, але така необхідність навряд чи може дозріти так швидко, "якщо не було заздалегідь досягнутої домовленості про скорочення терміну президентських повноважень". Відставка "можлива, якщо влада реально перетягуватиметься до Медведєва", - заявив він виданню.

Директор Міжнародного інституту політичної експертизи Євген Мінченко відзначив, що "в Росії сильні традиції єдиновладдя, і крісло першої особи є найціннішим. Незалежно від того, наскільки хороші відносини між Ведмежим і Путіним, для напруги цього досить".

З ними згоден президент фонду ІНДЕМ Георгій Сатаров. В інтерв"ю газеті "Время новостей" він відзначив, що у Володимира Путіна і Дмитра Медведєва зараз абсолютно різний політичний капітал, і на перших порах це гратиме істотну роль. "А потім, я вважаю, почнуть працювати суворі закони бюрократії, і Медведєв перетягуватиме "ковдру" Путіна", - сказав Сатаров.

Глава групи "Меркатор" Дмитро Орєшкін розцінює швидке затвердження Путіна на посаді прем"єра без попередніх консультацій з парламентськими фракціями як вказівка на те, хто з двох лідерів країни буде першим. "Після 7 травня ми отримаємо дуже обмеженого в своїх діях президента і дуже сильного у сфері реальної політики прем"єра", - вважає політолог. Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Експерти пророкують дострокову відставку Дмитра Медведєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі