вівторок, 25 березня 2008 08:59

Експерти чекають запиту рідних Бодрова для проведення аналізу ДНК (ФОТО)

 
Знайдені в Кармадонській ущелині останки будуть досліджені на ДНК тільки в тому випадку, якщо того вимагатимуть родичі загиблих.

У судово-медичній лабораторії фахівці приступили до первинного вивчення виявлених людських останків. Створена експертна група, яка протягом десяти днів має визначити стать, зріст і вік загиблого.

Дослідження знайденого матеріалу на встановлення структури ДНК і звірення отриманих результатів з хромосомним набором рідних загиблих людей, або, простіше кажучи, встановлення особи - дуже дорога процедура. Поки питання про те, що експерти-генетики обов"язково проводитимуть такі аналізи, не стоїть.

Питання про те, відправляти останки на дослідження молекулярного складу чи ні, вирішуватимуть слідчі. Для позитивного вирішення обов"язково необхідна письмова вимога рідних загиблих.

Нагадаємо, що страшна знахідка була випадково виявлена поблизу льодовика Колка поблизу Кармадонських воріт дорожніми робочими. Талі води вимили з-під завалів ущелини фрагменти поки невстановленого автомобіля, ймовірно мікроавтобуса РАФ, в якому були виявлені зотлілі людські останки, пише Твой день.

Зараз ви читаєте новину «Експерти чекають запиту рідних Бодрова для проведення аналізу ДНК (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі