субота, 26 вересня 2020 20:23

Експерт розповів, чому українці на виборах голосують за політичних пристосуванців

Експерт розповів, чому українці на виборах голосують за політичних пристосуванців
Андрій Андрушків: Політики, які намагаються будь-що вгризтися зубами у владу, дискредитують саме її поняття. Фото: Тарас Подолян

99 відсотків політиків і партій у передвиборчий період поводяться так, ніби виборець лежав у комі 20 років. Знаю багатьох представників органів місцевого самоврядування. Всі зараз роблять камін-аути, розкривають карти.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" говорить експерт з управління Андрій Андрушків.

"Мовляв, іду на вибори з тією-то партією. Раніше ці люди були конкурентами політсил, разом з якими тепер балотуються. Політики, які намагаються будь-що вгризтися зубами у владу, дискредитують саме її поняття. Виборець не дурний, бачить це. Авторитет, легітимність влади в очах громадян зменшується. В результаті зникає можливість до спільних дій. Громада не зможе ухвалювати рішення, що потребуватимуть додаткових зусиль. Без довіри населення це неможливо. Як із карантином. Влада обмежувала права й свободи громадян у неконституційний спосіб. А коли виникла реальна загроза, люди вже не ведуться на заборони", - пояснює експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Після місцевих виборів влада у регіонах зможе зробити щось глобальне" - експерт

Проте часто люди голосують за таких кандидатів, адже вимушені обирати з того, що є, каже він.

"Альтернативи немає тому, що люди, які хочуть балотуватися, пізно запрягають. Якщо думаєш боротися за крісло мера обласного центру, треба починати роботу за чотири роки до виборів. Аналізувати проблеми, напрацьовувати рішення, говорити з виборцями, формувати команду.

Україна мала досвід кардинального оновлення влади. Виявилося, що нові люди не дорівнюють новим ідеям. Отже, потрібні нові стратегії", - додає управлінець.

Повне інтерв'ю з Андрієм Андрушківим читайте у журналі "Країна" від 24 вересня.

25 жовтня відбудуться місцеві вибори. З 15 вересня політичні партії можуть офіційно висувати своїх кандидатів.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, чому українці на виборах голосують за політичних пристосуванців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі