пʼятниця, 09 листопада 2007 12:11

Експериментальна вакцина від СНІДу виявилася неефетивною

Нові дані дослідження експериментальної вакцини від СНІДу показали, що вона практично неефективна і, можливо, небезпечна, повідомила в середу фармацевтична компанія Merck and Co, що проводила дослідження. Згідно з отриманими даними, добровольці, що отримали ін"єкції вакцини, мають більше шансів заразитися вірусом, ніж ті, хто отримав фіктивні ін"єкції, що не містять вакцини.

Дослідники не можуть поки відповісти на запитання – чому добровольці, які отримали вакцину, більше схильні до зараження вірусом ВІЛ, ніж ті з них, хто отримав фіктивну ін"єкцію.

"Один із можливих варіантів, що пояснюють зростання числа інфекцій, пов"язаний з вакциною. Це означає, що, можливо, вакцина зробила людей сприйнятливішими до ВІЛ-інфекції", – говорить доктор Кіт Готтесдайнер, віце-президент відділу клінічних досліджень Merck Research Laboratories.

Він не зміг пояснити, яким чином це діє, проте відзначив, що, можливо, тут зіграли свою роль інші чинники або навіть простий збіг.

У зв"язку з цим компанія Merck оголосила 21 вересня про припинення досліджень, оскільки стало очевидне – вакцина не працює, повідомляє mignews .

Зараз ви читаєте новину «Експериментальна вакцина від СНІДу виявилася неефетивною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі