четвер, 30 серпня 2007 10:18

Екс-глава "Русснефті" Гуцерієв дізнався причину загадкової смерті сина

У Баку тіло загиблого сина бізнесмена Михайла Гуцерієва Чингисхана Гуцерієва привезли не тільки для того, щоб батько зміг з ним попрощатися, але і для того, щоб на території дружнього мільярдерові Азербайджану було проведено розтин.

"Останній раз члени нашої сім"ї бачили Михайла в Азербайджані, - розповів один з близьких Гуцерієва. - Перед похоронами Чингисхана. З сином він попрощався в Баку: 5 годин просидів наодинці з тілом в Блакитній мечеті. І ніхто не посмів йому перешкодити".

На момент смерті сина Гуцерієв вже не перший день знаходився в Баку. До Азербайджану він прилетів 7 серпня літаком з Росії - через день після того, як був оголошений у федеральний розшук.

Проте днями мільярдер все ж таки покинув Баку: зловживання гостинністю сім"ї Алієвих могло стати причиною міжнародного скандалу. Згідно із законом республіка повинна видати утікача Росії.

Покинути Азербайджан непоміченим можна лише одним шляхом - виїхавши з республіки на автомобілі до Грузії, перебратися далі до Туреччини. Звідки вільно вилетіти до Великобританії.

"Інтерпол наш запит отримає не раніше ніж через місяць, - говорить один із співробітників МВС Росії, знайомий з ходом слідства. - А значить, весь цей час за межами Росії Гуцерієва можна вважати майже вільною людиною".

На грузинсько-турецькому кордоні є КПП "Сарпі", яке у місцевих отримало назву "Чорна дірка. Через нього потрапити до Туреччини може хто завгодно.

У Лондоні Гуцерієва вже чекають. Родичі і партнери запевняють, що мільярдер вже давно купив нерухомість в Лондоні, куди навіть кілька разів запрошував друзів. Крім того, чекає його і інший утікач, Борис Березовський. Один з близьких Березовського поділився, що Борис Абрамович вже і довідки наводив, коли приїде його "товариш за нещастям". Проте до вчорашнього вечора Гуцерієва в Лондоні все ще не було, повідомляє "Твій день".

Зараз ви читаєте новину «Екс-глава "Русснефті" Гуцерієв дізнався причину загадкової смерті сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі