вівторок, 18 лютого 2020 12:48

Ексбійцю "Омеги" оголосили підозру у справах Майдану

Ексбійцю "Омеги" оголосили підозру у справах Майдану
Затримали спецпризначенця. Фото: glavnoe.ua

Слідчі у справі Майдану Державного бюро розслідувань затримали колишнього співробітника спецпідрозділу "Омега".

Йому оголосили про підозру у здійсненні прицільних пострілів на ураження у напрямку натовпу беззбройних учасників Євромайдану на вулиці Інститутській та Майдані Незалежності в Києві 20 лютого 2014 року, повідомили в Громадське.

Тоді спецпризначенцю вдалося поцілити в двох мітингувальників - одного поранив, іншого вбив.

Наразі колишнього офіцера окремого загону спецпризначення Внутрішніх військ МВС України підозрюють у кількох злочинах. По-перше, у перевищенні влади та службових повноважень, яке супроводжувалося застосуванням зброї, що спричинило тяжкі наслідки за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України. По-друге, у закінченому замаху на умисне вбивство за ч. 2 ст. 15, п.п. 5, 12, ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України. По-третє, в умисному вбивстві, вчиненому способом, небезпечним для життя багатьох осіб, за попередньою змовою групою осіб за п.п. 5, 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розстріл Майдану: шості роковини найтрагічніших днів Революції гідності

Як вказали слідчі, ці злочини він скоїв за попередньою змовою з групою ексбійців спецпідрозділу "Беркут", підпорядкованого головному управлінню Міністерства внутрішніх справ України в Києві.

Якщо вину спецпризначенця доведуть, йому загрожує або позбавлення волі на строк від 10 до 15 років, або довічне ув'язнення.

Родини героїв Небесної сотні, активісти і військові зробили заяву щодо справ Майдану, а саме: вони виступили проти призначення колишнього адвоката Януковича Олександра Бабікова на посаду у ДБР.

Зараз ви читаєте новину «Ексбійцю "Омеги" оголосили підозру у справах Майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі