понеділок, 11 серпня 2008 11:20

Екс - прем"єр Таїланду втік від суду

Колишній прем"єр-міністр Таїланду мільярдер Таксін Чінават, який знаходиться під слідством, не повернувся в строк із закордонної поїздки. Про це повідомляє Reuters з посиланням на члена парламенту Таїланду - прибічника колишнього прем"єра. Співбесідник агентства припустив, що Чінават, який виїхав з Таїланду до Пекіна на відкриття Олімпіади, відправився звідти до Лондона замість того, щоб повернутися на батьківщину, де його чекає суд.

Чінават мав повернутися до Бангкока в неділю, 10 серпня. Уточнюється, що він зник разом з дружиною Поджаман, яка в кінці липня була засуджена до трьох років позбавлення волі за фінансові махінації.

Таксін Чінават був усунутий з поста прем"єр-міністра Таїланду в 2006 році в результаті військового перевороту. Після цього політик виїхав до Великобританії, а на батьківщині проти нього були висунуті звинувачення в корупції. У лютому 2008 року Чінават повернувся на батьківщину, де потрапив під слідство. Суд над колишнім прем"єром почався 8 червня.

Не дивлячись на кримінальне переслідування, Чінават і його дружина залишалися на волі. Їх відпустили під заставу, його - на час судових розглядів, її - на час розгляду апеляції на вже ухвалений вирок.

Адвокати таїландського політика заявили, що не знають, де в даний час знаходиться їхній клієнт. У міністерстві внутрішніх справ Великобританії агентству відмовилися коментувати дані про те, що Чінават знаходиться на території цієї країни.

Відомо, що у Чінавата є нерухомість в Лондоні і там же вчиться одна його дитина. Крім того, колишній прем"єр Таїланду володіє футбольним клубом Manchester City.

Зараз ви читаєте новину «Екс - прем"єр Таїланду втік від суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі