середа, 29 серпня 2007 18:53

Економний британець 14 років жив в лікарнях

Мировий суд британського міста Уелшпул заборонив чоловікові, який неодноразово симулював передозування наркотиками, користуватися послугами медичних установ країни, повідомило в середу видання The Guardian.

За даними слідства, 33-річний житель Уельсу Марк Сміт, прикидаючись хворим, за останні 14 років, принаймні, 320 разів приходив в лікарню і жив там, як в готельних номерах, що обійшлося державі в 117 тисяч фунтів стерлінгів. У січні 2006 року стало відомо про витівки симулянта.

"Він (Сміт) не тільки використовував медичні установи як готелі, а машини швидкої допомоги як таксі, але і доставляв клопотів персоналу лікарень і пацієнтам", - сказав глава британської служби охорони здоров"я Дермід Маккауфленд, слова якої наводить РІА "Новости".

Маккауфленд відзначив, що, відбираючи у медиків час, призначений для догляду за хворими і займаючи лікарняні ліжка, Сміт піддавав небезпеці життя пацієнтів. "Державна служба охорони здоров"я не має наміру терпіти таку поведінку", - додав Маккауфленд.

На початку серпня симулянтові пред"явили звинувачення в антигромадській поведінці. Відтепер, щоб потрапити до лікарні, Сміту доведеться обзавестися письмовим дозволом або наперед записатися на обстеження.

У минулий вівторок в ході засідання кримінального суду чоловік визнав себе винним в шахрайстві. Вирок у його справі буде ухвалений у вересні цього року.

Зараз ви читаєте новину «Економний британець 14 років жив в лікарнях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі