вівторок, 25 листопада 2008 09:26

Економічна криза досягла Китаю

Економічна криза досягла Китаю

Як повідомив Світовий банк у вівторок, економічний ріст в Китаї уповільниться до 7.5% в наступному році - найнижчий показник з 1990 року. За прогнозами, зробленими раніше, він мав становити 9.2%.

Хоча багатомільярдний план стимулювання економіки в Китаї все ж допоможе згладити гостре падіння світового та національного попиту. В цьому році очікується, що ріст економіки становитиме 9.4%.

Спад китайської економіки - ознаки якого з"явилися в третьому кварталі - загостриться в першій половині 2009 року, томущо зменшиться експорт країни.

"Китай відносно не зазнав впливу світової кризи, тому що його банки сильні і "здорові", а експорт потужній. Проте вплив буде відчутний вже в 2009 році," - зазначає Луї Куїс, економіст Світового банку, в квартальному економічному звіті.

За словами Куїса, справи мають покращитися в кінці 2009 року, але якісь прогнози поки робити складно. За  матеріалами CNN.

Зараз ви читаєте новину «Економічна криза досягла Китаю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі