вівторок, 15 травня 2007 14:36

Екологічна катастрофа на Закарпатті: жителі ходять у протигазах

Екологічна катастрофа на Закарпатті: жителі ходять у протигазах
Неподалік унікальної долини нарцисів — у місті Хуст Закарпатської області постійно горить міське звалище; аби не дихати смородом, жителі ходять у протигазах.

Сміття на це звалище стихійно звозять упродовж 30 років, його обсяг удвічі перевищує встановлені норми. Найбільше потерпають жителі розташованих поблизу будинків: діти вимушені виходити на вулицю в протигазах, щоб не задихнутися від задимленого повітря.

Жителі Хуста також відчувають гостру потребу у питній воді: стоки смітника потрапляють у колодязі, якими змушені користуватися місцеві жителі. У наслідок усього перерахованого різко збільшилась кількість випадків захворювань, пропадає худоба.

– Хвороб у нас додалася дуже багато, птах пропадає, худобу дорізуємо, діти хворіють на жовтяницю, у них з"являються якісь алергії, проблеми з шлунками, – говорить Марія, мешканка Хуста.

Марія Тодавчич уже третій рік бореться з проблемою звалища. Зверталася навіть до президента. На всі прохання – чиновницькі відписки.

Жителі Хуста у відчаї загрожують радикальними акціями протесту з перекриттям руху на дорогах, передають E-news.

Зараз ви читаєте новину «Екологічна катастрофа на Закарпатті: жителі ходять у протигазах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі