середа, 28 травня 2008 12:20

Екіпаж захопленого піратами Сомалі судна живий: ведуться переговори

Нідерландська суднова компанія "Рейдер Шиппінг БВ", що володіє торговим судном, яке потрапило до рук піратів Сомалі, підтримує контакт із загарбниками, повідомляє американська телекомпанія Сі-Ен-Ен.

"Всі члени екіпажу здорові, якщо мати на увазі умови, що склалися, поводяться з ними добре", - повідомив представник компанії Ларс Вальдер. За його словами, "зараз судно стоїть на якорі в межах 20-кілометрової зони Сомалі".

Компанія Reider Shipping веде переговори з піратами Сомалі. В понеділок агентство Франс Прес повідомило про те, що сомалійські пірати захопили в нейтральних водах Аденської затоки вантажне судно Amiya Scan, що слідувало під прапором Панами в румунське портове місто Констанца. На борту судна знаходилися дев"ять членів екіпажу - четверо росіян і п"ять громадян Філіппін, ніхто з них не постраждав.

На користь безпеки команди Валдерс відмовився говорити про вимоги піратів. Раніше представник Reider Shipping сказав, що родичі членів екіпажа інформовані про те, що трапилося.

На борту захопленого судна знаходяться четверо офіцерів з Росії, включаючи капітана, і п"ятеро матросів з Філіппін. Сухогруз Amiya Scan під панамським прапором був зафрахтований данською компанією і вийшов 19 травня з кенійського порту Момбаса в румунський Констанца. Груз на борту - розібрана морська бурова платформа.

За інформацією Міжнародного бюро мореплавання, за останні два місяці це вже шосте судно, захоплене піратами Сомалі. Цього року в Аденській затоці пірати захопили вже 24 кораблі. За весь минулий рік було захоплено 44 судна, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Екіпаж захопленого піратами Сомалі судна живий: ведуться переговори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі