середа, 14 листопада 2007 08:52

Екіпаж лайнера з сотнею пасажирів на борту заснув під час рейсу

Під час тригодинного нічного польоту за маршрутом із Балтімора до Денвера посто за штурвалом заснув командир екіпажа, а слідом за ним - і другий пілот. Солодкий сон тривав 45 хвилин. За 20 хвилин до приземлення пілотів все ж таки розбудив авіадиспетчер, який запідозрив недобре. Він зауважив, що літак, який наближається до аеропорту, продовжує політ на величезній висоті й на великій швидкості.

Інцидент стався в США ще в 2004 році, але набув розголосу тільки нещодавно. Ніхто з 100 пасажирів "сонного рейса" навіть не здогадався про події, які відбувалися на борту, повідомляє Служба континентів.

Розкрив "страшну таємницю" сам командир екіпажа. Він зробив це, залишивши визнання в спеціальній системі безпеки польотів NASA, в якій дозволяється екіпажу будь-якого рейса повідомляти про кожний інцидент, не розкриваючи інформацію про себе і про джерело інформації, щоб уникнути покарання і штрафів. За підсумками розслідування стало відомо, що перший пілот перед цим провів за штурвалом три ночі підряд, здійснюючи польоти тривалістю до 8 годин в один бік. ТОРnews.

 

Зараз ви читаєте новину «Екіпаж лайнера з сотнею пасажирів на борту заснув під час рейсу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі