пʼятниця, 11 лютого 2011 13:09

Єгиптяни зняли черевики, щоб показати, як вони ненавидять президента (ФОТО)
15

Фото: Фото: Reuters

Президент Єгипту Хосні Мубарак залишатиметься на своєму посту до завершення президентських виборів у вересні.

Відповідну заяву він зробив під час виступу по національному телебаченню в четвер, 11 лютого. За його словами, він буде ігнорувати "диктат з-за кордону". Мубарак також повідомив, що розпорядився змінити шість статей конституції країни.

Народ на площі Тахрір у Каїрі, який дивився трансляцію на екрані, очікував від президента заяву про відставку, проте її не було.

"Я заявив досить зрозуміло, що не буду брати участь в наступних президентських виборах. Я чітко дав зрозуміти, що маю намір виконувати свій конституційний обов'язок, поки не відбудеться передача влади в результаті вільних виборів у вересні", - сказав Мубарак.

Протягом всього виступу президента протестувальники махали взуттям. В арабських країнах демонстративний показ підошви черевиків вважають найбільш крайньою формою презирства і неповаги. На багатьох плакатах був зображений Мубарак, якого закидають брудним взуттям. Демонстранти знімали туфлі й бруднили підошвою ім'я президента, написане на гаслах.

Сьогодні вранці близько десяти тисяч єгиптян зібралися біля будівлі телецентру в Каїрі. Там вони створили новий плацдарм для масових маніфестацій. Одночасно натовп приблизно із семи тисяч осіб підібрався до добре охоронюваного президентського палацу "Аль-Урубу". Радикально налаштована молодь закликає взяти палац штурмом. Резиденція президента оточена з усіх боків колючим дротом. Будівлю охороняє республіканська гвардія.

Командування армії Єгипту має намір найближчим часом виступити з "важливою заявою".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Єгиптяни зняли черевики, щоб показати, як вони ненавидять президента (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі