понеділок, 14 січня 2008 08:35

Єгипетські спецслужби затримали групу екстремістів, що планували удар по Ізраїлю

Спецслужби Єгипту затримали членів екстремістського угруповання, що планувало завдати ударів по Ізраїлю з єгипетської території, повідомляє катарський супутниковий телеканал Al-Jazeera. За даними телеканалу, угруповання складалося з 12 інженерів і двох офіцерів армії.

Для завдання ударів по ізраїльській території вони конструювали безпілотний літак, а також проводили саморобні ракети, схожі з тими, які використовують палестинські бойовики в секторі Газа.

Лідер угруповання, за інформацією телеканалу, кілька разів виїжджав до Саудівської Аравії та Об"єднаних Арабських Еміратів, де імовірно зустрічався з афганцями, тісно пов"язаними з міжнародною терористичною мережею "Аль-Каїда".

Цікаво, що діяльність угруповання було присічено спецслужбами ще два місяці тому, проте перша інформація в ЗМІ про це з"явилася лише минулої суботи.

Єгипетські власті поки не прокоментували це повідомлення. Єгипет і Ізраїль уклали мирний договір у 1979 році, повідомляє NEWSru.com.
Зараз ви читаєте новину «Єгипетські спецслужби затримали групу екстремістів, що планували удар по Ізраїлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі