субота, 26 січня 2008 13:15

Єгипет зробив нову спробу перекрити кордон з Сектором Газа

Єгипет в суботу вранці зробив чергову спробу перекрити кордон з Сектором Газа, виставивши уздовж зруйнованої захисної стіни, що відокремлює палестинську територію, поліцейське оточення і бронетехніку, повідомляє Ha"aretz.

В оточенні, виставленому у проломів в стіні, задіяні десятки поліцейських. Автодороги, що примикають до території Сектора Газа, перегороджені бронетехнікою.

За останні дві доби це вже друга спроба єгипетської влади узяти під контроль ситуацію на кордоні з Сектором Газа. В п"ятницю вдень Єгипет спробував закрити доступ палестинців на свою територію, проте жителі Сектора Газа зробили в захисній стіні нові проломи. За даними агентства Reuters, що посилається на свідчення очевидців, в ніч на суботу палестинці могли безперешкодно переміщатися між Сектором Газа і єгипетською територією. Reuters повідомляє, що оточення було тимчасово зняте після того, як один з єгипетських поліцейських отримав поранення. За деякими даними, МВС Єгипту віддало своїм співробітникам наказ, уникати прямих зіткнень з палестинцями.

Захисна стіна в місті Рафах, що відокремлює палестинську територію від Єгипту, була в ніч з 22 на 23 січня підірвана в декількох місцях палестинськими бойовиками. Через проломи, що утворилися, до Єгипту попрямували тисячі палестинців. Ізраїль кілька днів тому закрив кордон з Сектором Газа, і на палестинській території виник дефіцит палива і продовольства. Більшість палестинців, які перебираються через проломи в захисній стіні до Єгипту, купують каністри з паливом і продукти харчування, і повертаються в Сектор Газа, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Єгипет зробив нову спробу перекрити кордон з Сектором Газа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі