вівторок, 17 квітня 2007 17:22

Єгипет зловив ізраїльського "атомного" шпигуна

Єгипетські власті пред"явили звинувачення в шпигунстві співробітникові місцевого Агенства з атомної енергії, пише Ha"aretz.

35-річного Мухаммеда Сайеда Сабіра Алі (Mohammed Sayed Saber Ali) підозрюють в тому, що він викрав з офісу свого відомства і продав ізраїльським агентам важливі документи, що відносяться до ядерної програми Єгипту.

Генеральний прокурор Єгипту Хишам Бадаві (Hisham Badawi) на скликаній з цього приводу прес-конференції заявив, що у зв"язку з цією справою в розшук оголошено двох іноземців - японця та ірландця, яких місцеві правоохоронні органи підозрюють у причетності до шпигунської діяльності проти Єгипту.

За словами прокурора, саме іноземці - Широ Ізо (Shiro Izo) і Браян Пітер (Brian Peter) запропонували єгиптянинові 17 тисяч доларів за інформацію, що представляє інтерес для ізраїльської розвідки. В усякому разі, компанія, на яку вони працюють, на думку єгипетських спецслужб була всього лише прикриттям для "Моссада".

Контррозвідники з"ясували, що ізраїльтяна цікавив режим роботи єгипетського ядерного реактора в Іншасі (Inshas), види експериментів, які там проводяться, технічні складнощі, які при цьому виникають учені та інші подробиці роботи єгипетських ядерників.

Єгипетську атомну програму згорнули після аварії на Чорнобильській АЕС у 1986 році, проте недавно Каїр оголосив про свій намір відновити її, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Єгипет зловив ізраїльського "атомного" шпигуна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі