понеділок, 04 лютого 2008 08:27

Єгипет закрив останній прохід на кордоні з Сектором Газу

Єгипет закрив останній прохід, що залишався відкритим, на кордоні з Сектором Газу і поклав край безперешкодному проходу палестинців на свою територію.

Протягом 10 днів палестинці могли безперешкодно переходити до Єгипту і повертатися назад після того, як бойовики за допомогою вибухівки пробили проходи у прикордонній стіні.

Цією можливістю скористалися сотні тисяч палестинців. Вони переходили на територію Єгипту, щоб запастися продуктами і предметами першої необхідності.

В даний час війська пропускають тільки палестинців і єгиптян, що опинилися на чужій території і поверталися додому.

Кордон був закритий після того, як радикальний палестинський рух ХАМАС, під контролем якого знаходиться Сектор Газу, погодився співробітничати з владою Єгипту у відновленні прикордонного контролю.

Тим часом, єгипетська влада заарештувала 15 озброєних палестинців і тих, що мали при собі вибухівку на Синайському півострові.

Ізраїль вже висловив стурбованість тим, що бойовики могли скористатися свободою пересування, щоб поповнити свої запаси зброї і вибухівки, повідомляє АМІ "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Єгипет закрив останній прохід на кордоні з Сектором Газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі