пʼятниця, 25 січня 2008 14:20

Єгипет стягує додаткові сили до кордону з Сектором Газа

Єгипет стягує додаткові сили до кордону з Сектором Газа, готуючись закрити кордон з цим палестинським анклавом, повідомляють арабські ЗМІ з місця подій.

Уздовж кордону вже розміщені додаткові підрозділи сил безпеки, які намагаються організувати рух через кордон, обмеживши в"їзд на територію Єгипту.

В даний час палестинці, що прорвалися з Сектора Газа, зосереджені в двох містах півострова Синайського - Рафах і Ель-Аріш. Вони продовжують скуповувати товари в єгипетських магазинах, щоб переправити їх в палестинський анклав.

У місцях скупчення палестинців єгипетськ влада за допомогою гучномовців попереджають про швидке закриття кордону і закликають палестинців якнайскоріше повернутися в Сектор Газа. За оцінками місцевої влади, на єгипетській території залишаються десятки тисяч палестинців, і їх повернення займе декілька днів.

Раніше повідомлялося, що влада Єгипту розпорядилися не пропускати палестинців, що прорвалися з Сектора Газа, до Каїра та інших крупних міст країни. Зокрема, був закритий міст "Мубарак" через Суецький канал, який веде в єгипетську столицю. На під"їздах до моста виставлені посилені патрулі.

У вівторок вранці тисячі палестинців прорвалися до Єгипту з Сектора Газа, після того, як бойовики за допомогою вибухівки зробили декілька проходів в стіні, що відокремлює палестинський анклав від зовнішнього світу. Опинившись в сусідній країні, палестинці почали скуповувати продукти харчування, сигарети і паливо.

Президент Єгипту Хосні Мубарак заявив, що сам особисто розпорядився дозволити палестинцям потрапити до Єгипту, щоб купити продукти харчування. Він підкреслив, що не допустить, щоб палестинці голодували в результаті ізраїльської блокади.

Півтора мільйони жителів Сектора Газа живуть в умовах міжнародної ізоляції з літа 2007 року, коли рух ХАМАС захопив владу в цьому анклаві. Минулого тижня Ізраїль посилив режим ізоляції Сектора, після неодноразового ракетного обстрілу ізраїльської території палестинськими бойовиками, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Єгипет стягує додаткові сили до кордону з Сектором Газа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі