субота, 15 грудня 2007 16:51

Єгипет готує конференцію з примирення в Іраку

Єгипет готує нову конференцію з примирення ворогуючих угрупувань в Іраку, повідомляють в суботу арабські ЗМІ. Офіційно дата зустрічі ще не оголошена, проте, за словами арабських дипломатичних джерел в Каїрі, конференція може пройти вже в січні майбутнього року.

В рамках підготовки до цієї зустрічі єгипетську столицю відвідали представники опозиційного шиїтського руху Муктади ас-Садра, делегація шейхів іракських племен, лідери суннітських організацій Іраку.

Ініціатори також сподіваються, що в конференції візьмуть участь політичні сили, безпосередньо пов"язані з угрупуваннями збройного іракського опору. Це повинно додати зустрічі в Каїрі велику легітимність і вагу.

В даний час вирішується питання, чи пройде ця зустріч під егідою Єгипту, або ж буде організована Лігою арабських держав (ЛАД).

У листопаді 2005 року ЛАД ініціювала проведення підготовчої конференції з примирення в Іраку, в якій взяли участь близько 70 представників різних політичних та етно-конфесійних організацій. Проте зустріч так і не увінчалася успіхом. В рамках Ліги діє спеціальний комітет з Іраку у складі міністрів закордонних справ 11 арабських держав. Арабські країни побоюються, що зіткнення між представниками різних релігійних общин в Іраку переростуть в повномасштабну громадянську війну, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Єгипет готує конференцію з примирення в Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі