вівторок, 12 лютого 2008 08:21

Єгипет дозволив в"їхати з Сектора Газа 54 іноземцям, серед яких один українець

Єгипет дозволив 54 іноземним громадянам в"їхати на територію країни з блокованого Ізраїлем Сектора Газа, повідомляє єгипетське агентство МЕНА.

За його даними, йдеться про тих іноземців, які проникли в палестинський анклав нелегально, - через проломи в прикордонній стіні під час кризи на межі Сектора Газа і Єгипту.

Іноземців пропустили через непрацюючий зараз пропускний пункт Рафах за погодженням із палестинськими угрупованнями в Газі.

Очікується, що іноземців відправлять до Каїра, звідки вони зможуть повернутися в свої країни.

Серед тих, що повернулися з Гази, найбільше підданих Йорданії - 36 осіб. Крім того, змогла покинути Газу і офіційна делегація Бахрейна, яка в"їхала туди для надання гуманітарної допомоги палестинцям.

За інформацією агентства, в групі іноземців також було двоє росіян, двоє британців, двоє американців, по одній людині з України, Казахстану, Марокко, Франції, Канади, Швейцарії та Німеччини.

У той самий час єгипетські власті заборонили в"їхати в Сектор Газа 50 громадянам Єгипту та інших країн.

Палестинські бойовики 23 січня висадили в декількох місцях стіну, що відокремлює Сектор Газа від Єгипту, після чого десятки тисяч палестинців рушили на прикордонну єгипетську територію без будь-якого контролю. Кордон залишався відкритим майже два тижні. За даними ЗМІ, за цей час сотні єгиптян проникли в Сектор Газа з надією долучитися до озброєних угруповань, що ведуть боротьбу з Ізраїлем.

Єгипет наново укріпив кордон і заявив, що не допустить повторення подібних подій. В даний час ситуація на кордоні стабілізувалася і знаходиться під контролем єгипетських прикордонних військ і сил безпеки, повідомляє АМИ "Новости".
Зараз ви читаєте новину «Єгипет дозволив в"їхати з Сектора Газа 54 іноземцям, серед яких один українець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі