четвер, 06 березня 2008 17:50

Єгипет будує нову стіну на кордоні з Сектором Газа

Єгипет приступив до будівництва нової стіни на кордоні з Сектором Газа для припинення спроб палестинців незаконно проникнути на територію країни, повідомляють в четвер єгипетські ЗМІ.

Раніше джерело в органах безпеки Єгипту повідомило єгипетську газету "Аль-Ахрам", що нова, сучасніша стіна дозволить запобігти будь-яким спробам несанкціонованого перетину кордону. За словами джерела, будівництво надійнішої стіни необхідне, перш за все, для забезпечення національної безпеки Єгипту, а також для виконання міжнародних зобов"язань.

У січні цього року тисячі палестинців прорвалися до Єгипту з блокованого Сектора Газа, після того, як бойовики за допомогою вибухівки зробили декілька проходів в стіні, що відокремлює палестинський анклав від зовнішнього світу. Опинившись в сусідній країні, палестинці почали скуповувати продукти харчування, сигарети і паливо.

Пізніше з"ясувалося, що не всі палестинці відправлялися до Єгипту виключно за покупками. У курортному місті Таба на кордоні з Ізраїлем єгипетські спецслужби затримали п"ятьох палестинців з начиненими вибухівкою "поясами смертників". Слідство з"ясувало, що затримані готували теракти на ізраїльській території.

Крім того, в Єгипті була затримана група палестинців з цілим арсеналом сучасної зброї, зокрема снайперськими гвинтівками і гранатами.

Протягом двох тижнів єгипетські прикордонники разом з палестинською поліцією навели лад на кордоні. Сотні палестинців були депортовані назад в Сектор Газа.

Півтора мільйони жителів Сектора Газа живуть в умовах міжнародної блокади з червня 2007 року, коли до влади в анклаві прийшов рух ХАМАС, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Єгипет будує нову стіну на кордоні з Сектором Газа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі