середа, 23 січня 2008 18:43

Ефективність антидепресантів перебільшена

Позитивні ефекти антидепресантів перебільшені в медичній літературі і клініках, вважають американські учені з Університету Орегона. Як стверджують експерти Управління по санітарному нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (США), тільки 51% досліджень подібних препаратів мають позитивні результати, але, проте, на ринку ліків є значно більше антидепресантів (94%), якість і надійність яких не перевірені до кінця.

На думку дослідників з Університету штату Меріленд, фармацевтичні компанії уникають публікації негативних результатів тестувань ліків від депресії і психо-неврологічних розладів і завищують вигоду застосування антидепресантів в середньому від 11 до 69 відсотків.

Для звичайного пацієнта ці препарати не діятимуть належним чином, попереджають фармакологи, а для людей з серйозними порушеннями психіки вони можуть і нашкодити, уповільнюючи процес лікування. Ефективне позбавлення від депресії - це не тільки лікарська терапія, але і індивідуальна профілактика розладу з професіоналом, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ефективність антидепресантів перебільшена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі