четвер, 24 березня 2011 19:15

Єдиний український підводний човен візьме участь у військових навчаннях

Єдиний український підводний човен візьме участь у військових навчаннях

Єдиний український підводний човен "Запоріжжя" в 2011 році візьме участь в українсько-російських навчаннях "Фарватер миру".

За словами командира підводного човна капітана другого рангу Дениса Колчана, в травні поточного року відбудуться випробування ходу "Запоріжжя", після чого підводний човен буде передана до складу ВМС України.

Зараз на підводному човні триває  випробування силової установки і акумуляторної батареї, а також проводиться налагодження устаткування.


Спільні навчання "Фарватер миру 2011"  заплановані на 16-20 травня 2011 року. Темою навчань стане проведення миротворчої операції в кризовому районі.

За сценарієм, екіпаж "Запоріжжя" буде задіяний у наданні допомоги "терпить аварію" підводному човні. У цій операції також братимуть участь пошуково-рятувальні сили Чорноморського флоту Росії і ВМС України.

Нагадаємо, наприкінці 2010 року стало відомо, що в Севастополі успішно завершилися швартові випробування української підводного човна.  Його було збудовано  в 1970 році за проектом 641.

Спочатку субмарина входила до складу Північного флоту, була а потім передана Чорноморському флоту, після розділу якого в 1997 році поступила на озброєння Україна ВМС.

Останній раз в море  підводний човен "Запоріжжя"  виходив 1993 року.

Тоді його технічний стан визнали незадовільним і відправили на ремонт.

До ремонту "Запоріжжя" розвивав швидкість до 15 вузлів міг  залишатися під водою до 90 діб

Зараз ви читаєте новину «Єдиний український підводний човен візьме участь у військових навчаннях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі