четвер, 13 листопада 2008 08:42

Єдиний світовий клуб мільярдерів збанкрутів

Єдиний в світі закритий приватний гірськолижний і гольф-клуб для мільярдерів Yellowstone Club (штат Монтана, США), членом якого, зокрема, є засновник Microsoft Білл Гейтс, збанкрутів. Як повідомив журнал Forbes, він не в змозі навіть погасити свої кредити.

"Навіть компанія, клієнтами якої є мільярдери, не змогла встояти проти фінансової кризи в ці хисткі часи", - констатував Forbes.

Борги найелітнішого і найдорожчого курорту в штаті Монтана, який оголосив себе банкротом, склали 343 мільйони доларів через агресивну політику експансії і наміри побудувати свої філіали в Шотландії, Франції, Мексиці і на Карибах.

Саме тут, в Yellowstone, розташований будинок, що вважається найдорожчим будинком у світі на ринку нерухомості - маєток лісопромисловця Тіма Блікссета, який він оцінив у 167 мільйонів доларів. Блікссет заснував клуб у 1999 році, а після бурхливого розлучення з дружиною поділив власність на двох у 2006 році.

Є на цьому гірському курорті, тепер уже банкротові, пропозиції і простіші, ніж маєток Блікссетів - ціною від чотирьох до 16 мільйонів доларів. Однак після обвалу житлового ринку в США, заморозилися операції з нерухомістю, ціна якої за рік просіла в середньому майже на 17%.

Цікаво, що 125 членів платинового клубу в травні нинішнього року написали лист адвокатам екс-подружжя Блікссет зі своїми побоюваннями про те, що політика керівництва закритим курортом викликає "занепокоєння", повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Єдиний світовий клуб мільярдерів збанкрутів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі