вівторок, 11 лютого 2020 17:41

"Є ті, хто вважає, що ментально ми ближчі до Росії" - Дробович

"Є ті, хто вважає, що ментально ми ближчі до Росії" - Дробович
Антон Дробович: Історично й географічно Україна - зрозуміла держава для всіх громадян, цілісна. Фото: Тарас Подолян

Українці не дуже роз'єднані. Маємо кілька проблемних точок. Росія тисне на них, щоб розгойдати. Але ці питання лишаються дискусійними. Розбіжності некритичні. Маємо набагато більше спільного і великий потенціал до єдності. Головне - нівелювати зовнішні впливи.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" говорить директор Інституту національної пам'яті Антон Дробович.

"Добре розуміємо одне одного, незалежно від регіону. Багато європейських країн не мають такого рівня гомогенності. Історично й географічно Україна - зрозуміла держава для всіх громадян, цілісна. Росіяни анексували Крим і вторглися на Донбас, щоб створити штучне розділення. Це не спрацювало. Багато людей із непідконтрольних територій перетинають лінію розмежування. Підтримують зв'язки з Україною навіть в окупації", - пояснює Антон Дробович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Є два полярні табори" - Дробович про деколонізацію в Україні

Проте, за його словами, досі немає єдиної відповіді на деякі питання.

"Наприклад, що важливіше: коли держава сама дбає про всіх громадян чи підтримує особисту ініціативність? Є розбіжності стосовно того, як розвиватися у глобальній перспективі. Більшість відстоює євроатлантичний шлях. Є й ті, хто вважає, що ментально ми ближчі до Росії". - додає голова УІНП.

Повне інтерв'ю з Антоном Дробовичем читайте у журналі "Країна" від 13 лютого.

Зараз ви читаєте новину «"Є ті, хто вважає, що ментально ми ближчі до Росії" - Дробович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі