середа, 30 січня 2008 09:50

Джуліані вийде з президентських перегонів і підтримає Джона Маккейна

Республіканський кандидат, колишній мер Нью-Йорка Рудольф Джуліані оголосить у середу про вихід з президентських перегонів, а також про рішення підтримати кандидатуру свого суперника і лідера цієї гонки, сенатора-республіканця Джона Маккейна, повідомила телекомпанія Сі-ен-ен з посиланням на джерела в оточенні Джуліані і Маккейна.

Очікується, що заява про вихід з перегонів і підтримку Маккейна Джуліані зробить у штаті Каліфорнія, де івечері в середу пройдуть телевізійні дебати між кандидатами-республіканцями.

Майбутню заяву Джуліані підтвердили телекомпаніям Ен-бі-сі та Ей-бі-сі, а також високопоставлені джерела в оточенні колишнього нью-йоркського мера.

Звертаючи увагу на довгу промову, з якою Джуліані виступив після оголошення попередніх підсумків голосування у Флориді, телекомпанія Ей-бі-сі розцінила її як "прощальну заяву" цього кандидата.

Джерела в оточенні Маккейна повідомили також, що сенатор просить Джуліані приєднатися до його виборчої кампанії і виступати його представником на передвиборних заходах у ключових штатах.

Відомо, що Маккейн і Джуліані підтримують між собою хороші особисті стосунки.

За даними американських ЗМІ, Джуліані, на відміну від своїх суперників, зробив головну ставку на "праймеріз" у штаті Флорида і 22 штатах, де проміжні вибори пройдуть в "супервівторок" 5 лютого, але його третій результат у Флориді практично зводить нанівець усі подальші зусилля в президентських перегонах, тому колишній мер Нью-Йорка ухвалив рішення припинити боротьбу.

У республіканців в штаті Флорида дотепер опрацьовані результати голосування на 91% виборчих дільницях, які показують, що сенатор Джон Маккейн набирає зараз 36% голосів. На другому місці знаходиться його головний суперник, колишній губернатор штату Массачуссетс Мітт Ромні (31%). Колишній мер Нью-Йорка, як вже було сказано, посідає третє місце з 15% голосів, на четвертому – колишній губернатор штату Арканзас Майк Хаккабі (14%), повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Джуліані вийде з президентських перегонів і підтримає Джона Маккейна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі