Ексклюзиви
субота, 21 липня 2007 15:45

Джордж Буш тимчасово склав повноваження президента

Президент США Джордж Буш склав повноваження на час планового медичного обстеження. Функції голови держави покладені на віце-президента США Діка Чейні. Про передачу повноважень Буш спеціальним листом повідомив спікерів Сенату і Палати представників Конгресу США.

Буш пройде процедуру колоноскопії - огляду товстого кишечника за допомогою ендоскопа. Вона застосовується для діагностиці раку і запальних захворювань. Під час обстежень в 1998 і 1999 роках, коли Буш посідав посаду губернатора Техасу, у нього були виявлені поліпи на стінках кишечника. Тоді лікарі рекомендували йому проходити обстеження не рідше одного разу в п"ять років.

У попередній раз Буш проходив колоноскопію в червні 2002 року. Тоді він також тимчасово передав повноваження Чейні, який виконував обов"язки президента США приблизно протягом двох годинників.

Тимчасова передача президентських повноважень передбачена 25-ою поправкою до конституції США, прийнятої в 1967 році. До Буша до цієї поправки вдавалися лише одного разу. У 1985 році Рональд Рейган на час хірургічної операції передав повноваження Джорджу Бушу-старшому, передає агентство AP.

Зараз ви читаєте новину «Джордж Буш тимчасово склав повноваження президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути