четвер, 17 лютого 2011 10:11

Двоє українців повернулись з Єгипту в труні

Двоє українців повернулись з Єгипту в труні

Під час революції в Єгипті померли двоє українців. 46-річний донеччанин Олександр був у відрядженні у Хелуані (у 30 км від Каїра), де працював на будівництві металургійного комбінату. Він помер 30 січня, - якраз в ті дні в Каїрі лютували революційно налаштовані маси і військові.

А 31 січня, також у Хелуані, загинув ще один українець - чоловік із Запоріжжя, який теж працював на меткомбінаті. У МЗС це підтвердили.

"Свідоцтво про смерть ми передали родичам загиблого - вони отримали всі документи разом з тілом. Все інше - конфіденційна інформація, яку ми не маємо права розголошувати без згоди родини", - розповіли у відомстві газеті "Сегодня".

За словами рідних донеччанина, смерть настала в результаті серцевої недостатності. А у його колеги із Запоріжжя нібито отруєння етиловим спиртом.

Утім, близькі не виключають, що чоловік став жертвою революції.

"Дізналися про смерть Саші, одразу поїхали до Києва. Там нам видали тіло. Він, знаєте, весь у пилу був. Голова брудна, одяг весь в пилу. У день, коли він загинув, заворушення добралися і до Хелуана. І цей хлопець із Запоріжжя адже теж буквально наступного дня помер. Це може бути збігом, а може й ні. Не виключено, що Саша міг загинути через ці протести в Єгипті", - розповіла його сестра Тетяна.

Рідні настільки засумнівалися в діагнозі, озвученому в МЗС, що вирішили звернутися до донецьких фахівців. "Ми тут свою експертизу провели. Запросили лікаря, і він дав висновок про те, що Саша помер від набряку мозку в результаті черепно-мозкової травми", - зазначила Тетяна.

У донецькій компанії "Науково-впроваджувальне підприємство (НВП) "Мак", яка відправила чоловіків у відрядження, відмовляються коментувати обставини загибелі своїх співробітників.

Тим часом Тетяна повідомила, що компанія пішла назустріч рідним загиблого і пообіцяла виплатити велику компенсацію, адже у Олександра залишилися двоє неповнолітніх дітей. Його близькі навряд чи будуть наполягати на проведенні повторної експертизи та з'ясуванні справжніх причин смерті.

Нагадаємо, кількість загиблих в результаті народного повстання в Єгипті з 25 січня по сьогодні становить 365 людей. Ще 5,5 тисяч постраждали. За даними Мінохоронздоров'я країни, ці цифри можна вважати попередніми - вони зростуть, оскільки зараз чиновники продовжують збір даних про загиблих і постраждалих по всій країні.

Зараз ви читаєте новину «Двоє українців повернулись з Єгипту в труні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі