вівторок, 20 лютого 2007 14:17

Двоє лікарів отруїлися формаліном, але не переривали операцію

Двоє лікарів отруїлися формаліном, але не переривали операцію
У Севастополі вчора двоє лікарів потрапили в реанімацію внаслідок отруєння формаліном, флакон з яким медсестра випадково розбила під час операції. Про це повідомив перший заступник голови Севастопольської міськради Володимир Казарін.

За словами Казаріна, медсестра впустила на підлогу флакон з формаліном, який розбився. А формалін, потрапляючи в повітря, стає отрутою.

Водночас, операцію не могли зупинити, і лікарі продовжували її вести, а паралельно медичні сестри "відкривали вікна для того, щоб забезпечити хоча б яке-небудь провітрювання".

- Операцію довели до кінця, але двох лікарів доправили в реанімацію після цієї операції, - додав замголови. Крім того, за його словами, ще троє медичних працівників-асистентів "певну профілактику пройшли в самій лікарні".

- Хворий, природно, не постраждав, тому що він під час операції був підключений до апарату штучного дихання, і у нього була власна автономна система дихання, - сказав Володимир Казарін, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Двоє лікарів отруїлися формаліном, але не переривали операцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі