четвер, 28 серпня 2008 18:14

Дворовим собакам одягнули нашийники

Автор: фото: Геннадій ГНИП
  Раїса Аніщенко тримає на руках псів Тая і Яну. У цетрі захисту тварин Чернігова жінці дали червоні нашийники, щоб захистити її собак від собаколовів
Раїса Аніщенко тримає на руках псів Тая і Яну. У цетрі захисту тварин Чернігова жінці дали червоні нашийники, щоб захистити її собак від собаколовів

Чернігівка Раїса Аніщенко, 53 роки, всюди ходить зі своїми напівпородистими собаками Таєм і Яною. На центральному ринку до неї підійшов 39-річний активіст "Центру захисту тварин" Франек Ковальчук і порадив одягнути на псів червоні нашийники з телефонами центру. Нашийники — захист від собаколовів.

Лідер центру захисту тварин Олена Столярова, 45 років, призначає зустріч у магазині тканин "Манго". Вона його господарка. Жінка сидить за кравецьким столом. На ньому — скринька для пожертв  "Центру захисту тварин". Крізь скло видно одно-, п"яти-, десяти-, двадцяти- та двохсотгривневі купюри. По магазину вільно гуляють двоє котів.

— Термін "бродяча собака" сьогодні застарів, — каже Олена. — Переважна більшість тварин у місті живуть у дворах. Люди їх підгодовують. А комунальні служби вважають, що так собака жити не може. Пес без нашийника вважається бродячим і підлягає відстрілу.

40 активістів центру шукають у Чернігові бездомних тварин. Повідомляють про них. За необхідності лікують і стерилізують. Одягають їм червоні нашийники. На них зазначений телефон Столярової.

Жінка розповідає, що в місті Славутич на будинки, де живуть дворові пси, ЖЕКи чіпляють таблички: "Місце годування собак". Мешканці будинку повинні його прибирати. Якщо воно брудне, навколо валяються об"їдки, пакети — табличку знімають. І годувати тварин забороняють.

Громадську організацію "Центр захисту тварин" у Чернігові зареєстрували рік тому. Із центром співпрацює троє ветеринарів. Роблять значні знижки.

— Зараз під опікою центру 70 собак, — говорить Столярова. — Торік один чоловік пожертвував нам три тисячі гривень. За них підлікували і стерилізували 12 собак, які живуть на території залізничного депо. Навіть будки для них поробили.

Зараз ви читаєте новину «Дворовим собакам одягнули нашийники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі