середа, 02 квітня 2008 08:47

Двоногий пес ходить по-людськи (ФОТО)
6

Її звуть Faith (Віра), вона народилася без передніх ніг і неймовірно, але навчилася ходити вертикально. Зараз вона відвідує разом зі своєю господинею Джуд Стрінгфеллоу школи, госпіталі та інші публічним місця, і надихає людей, що залишилися без кінцівок, долати ту складну ситуацію, в якій вони опинилися.

Вид цього собаки, що спокійно прогулюється по вулицях міста, бентежить деяких людей.


Вона весело махає хвостом. Встрибує двома ногами на бордюри. Дозволяє себе приголубити. І з цікавістю розглядає те, в що обтикається її ніс. Вона уміє зберігати рівновагу, здавалося б, в найнеймовірніших ситуаціях.

Григорій С. Хаммер, президент американської Ветеринарної Медичної Асоціації, говорить, що собаки взагалі-то несуть приблизно 60 відсотків своєї ваги саме на передніх ногах. Будь-який додатковий вантаж може збільшити знос стегна або колінного суглоба, але - "Я упевнений, що цей собака дуже і дуже добре пристосувалася." - додає Хаммер.

"Вона не знає, що у неї тільки дві ноги. Для неї, це - нормальна поведінка." "А якщо собака може виконати таке, то може і людина."

Зараз Вірі вже п"ять років, але народилася вона з висушеною передньою лівою ногою, яка волочилася за нею. Праву передню ногу довелося видалити через сильну травми цвяхами.

46-річна Джуд Стрінгфеллоу, господиня собаки, розповіла, що їй довелося кинути викладацьку роботу в штаті Оклахома, щоб займатися Вірою, коли її син приніс незвичайне щеня додому.

Турбота про двоногого собаку стала для Джуд і заняттям, і, якоюсь мірою, сенсом життя. Почавши з одиничного акту милосердя Стрінгфеллоу захопилася, організувала свій фонд і протягом багатьох років збирала пожертвування, які передавала на рахунок добродійних установ.

І ось тепер - ця поїздка по країні. "Я хочу, щоб люди зрозуміли, що вони можуть бути недосконалими фізично, але бути при цьому прекрасними завдяки своїй душі, своєму духу." говорить Джуд. "Її приклад може змусити людей відчувати себе здатними здійснювати подібні вчинки, долати себе.", повідомляє Топньюз.ру.

Зараз ви читаєте новину «Двоногий пес ходить по-людськи (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі