понеділок, 16 квітня 2007 17:33

Дві третини британців готові поміняти пароль від комп"ютера на шоколадку

Британці не вміють зберігати в таємниці паролі до своїх комп"ютерів: дві третини готові поділитися ними з чужими людьми в обмін на плитку шоколаду і милу усмішку, пише Financial Times.

Відповідна доповідь була складена за наслідками дослідження компанією Infosecurity Europe, організатором щорічної спеціалізованої виставки з IT-безпеки. Дослідження проводилося серед пасажирів лондонських приміських потягів і метрополітену, на вокзалах і станціях метро: їх просили взяти участь в опиті в обмін на плитку шоколаду.

Дослідники питали пасажирів, чи знають вони, який пароль є найпоширенішим, а потім просили їх назвати свій власний. Близько 40% опитаних назвали свій комп"ютерний пароль негайно, ще 20% погодилися повідомити деталі при подальших розпитуваннях.

Дане дослідження демонструє, наскільки уразливі комп"ютерні паролі для простих методів прикладної соціології, які можуть використовуватися злочинцями, відзначає британська газета, повідомляє Newsru.
Зараз ви читаєте новину «Дві третини британців готові поміняти пароль від комп"ютера на шоколадку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі