середа, 21 травня 2008 11:03

Дві компанії оголосили про зниження цін на автомобілі

Компанія "Віннер Імпортс Україна", офіційний імпортер автомобілів Ford, Volvo, Jaguar, Land Rover і Porsche, оголосила про зниження цін на автомобілі на 10% у зв"язку з вступом України до СОТ.

У результаті цього ввізні мита на автомобілі знижені з 25% до 10%, передає "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до розповсюдженого у вівторок прес-релізу компанії, на думку гендиректора "Віннер Імпортс" Богдана Кульчицького, подібні зміни позитивно позначаться на подальшому розвитку компанії.

Він також вважає, що зниження ввізних мит негативно вплине, у першу чергу, на бізнес тих компаній, що зменшують платежі в бюджет за рахунок використання тіньових схем.

Крім того, відзначає Кульчицький, зниження цін на автомобілі в офіційних дилерів скоротить різницю в ціні авто в них і в "сірих" дилерів.

"Саме "сірі" дилери втратять відчутну частину прибутку і, виходить, є підстави сподіватися на скорочення "сірого" ринку", - наводить його слова прес-служба компанії.

Крім того, за словами Кульчицького, "Віннер Імпортс" має намір знизити ціни і на автомобілі, імпортовані до зниження ставок увізного мита.

Разом з тим гендиректор компанії відзначає, що у випадку прийняття Верховною Радою і тараня чинності законопроекту про митний тариф, що пропонує знизити мита на авто з 1 січня 2009 року (на сьогодні прийнятий у першому читанні), компанія "буде змушена переглянути свою цінову політику".

Про зниження цін на автомобілі в зв"язку з вступом України до СОТ оголосило також ТОВ "Ілта" - офіційний імпортер автомобілів Peugeot в Україну.

Відповідно до прес-релізу компанії, ціна на автомобіль буде знижена на суми від 6 тис. до 30 тис. грн (у залежності від моделі).

"Вступ України до СОТ і, відповідно, лібералізація торгівлі, дає нам можливість запропонувати більш вигідні ціни споживачам", - наводить слова голови ТОВ "Ілта" Сергія Міщенка прес-служба компанії.

Як повідомлялося, 16 травня Україна стала повноправним членом СОТ, і відповідно до доручення прем"єра Юлії Тимошенко і міністра економіки Богдана Данилишина Держмитслужбі України, процедура митного оформлення імпорту автомобілів з 12.00 16 травня виробляється з урахуванням нових ставок увізних мит, погоджених Україною з СОТ.
Зараз ви читаєте новину «Дві компанії оголосили про зниження цін на автомобілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі