вівторок, 22 липня 2008 10:18

Двадцять тисяч бджіл поселилися в центрі Лондона

Центр Лондона поповнився черговою чудасією - пасіка на 20 тисяч бджіл з"явилася на даху знаменитого чайного магазина Fortnum & Mason, розташованого на вулиці Піккаділлі в Лондоні.

Облаштування чотирьох вуликів завершилося в минулий понеділок.

Медоносні бджоли різновиду "карнаролі" завезені в британську столицю з Італії. Вони відомі своєю підвищеною стійкістю до міської екології, здібністю до тривалих польотів, а також мирним характером, так що дирекція магазина розраховує, що бджоли не жалитимуть городян.

Як повідомляється, бджоли збиратимуть мед в радіусі п"яти кілометрів від Піккаділлі. В результаті в зоні їх польоту виявляться кращі королівські парки і сади британської столиці, включаючи Сент-джемський парк і Гайд-парк, а також квітники Букингемського палацу.

Як відзначають фахівці, лондонський "королівський" мед володітиме особливим смаком, оскільки в центральних районах столиці традиційно висаджують багато квітів і екзотичних рослин. Тут також багато дерев, зокрема каштанів.

Мед з нової пасіки можна з майбутнього року купити в магазині Fortnum & Mason. Очікується, що щорічне виробництво меду досягне 400 кілограмів. Мед продаватиметься в спеціальних фірмових скляних бочонках ємністю в 150 грамів, повідомляє Взгляд.

Зараз ви читаєте новину «Двадцять тисяч бджіл поселилися в центрі Лондона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі