пʼятниця, 06 квітня 2007 08:56

Два тижні житиме на дні озера австралійський океанолог

29-річний океанолог Ллойд Годсон (Lloyd Godson) проведе два тижні в повністю автономній капсулі BIOSUB на дні озера в Австралії. Як повідомляє The Australian, в споруді об"ємом дев"ять кубічних метрів налагоджено автономне забезпечення випробувача киснем, електрикою і, частково, продуктами харчування.

Метою експерименту, який фінансується Австралійським географічним товариством, є дослідження психологічних і фізіологічних труднощів, що виникають у ході такого ізольованого перебування людини під поверхнею води.

Вироблення електрики в BIOSUB забезпечить спеціальний велогенератор, а також сонячні батареї. Виробництво кисню здійснюватиметься за допомогою реактора Biocoil, що збагачує повітря цим газом за допомогою водоростей. Сеча дослідника утилізується через ту ж саму систему Biocoil, а фекалії зберігатимуться в спеціальному блоці і видалятимуться за борт.

Разом із забезпеченням себе всім необхідним, Годсон має намір через Інтернет проводити заняття зі школярами всієї країні.

Ситуацію в капсулі цілодобово контролюватиме група добровольців, до складу якої входять і дайвери, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Два тижні житиме на дні озера австралійський океанолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі