вівторок, 07 жовтня 2008 14:31

Два роки тому вбили Ганну Політковську

Два роки тому вбили Ганну Політковську

У вівторок, 7 жовтня, в Москві пройде мітинг пам"яті журналістки Ганни Політковської, яка була убита два роки тому.

За словами головного редактора Нової газети Дмитра Муратова, це буде громадський, а не партійний мітинг. Проведення акції санкціоноване столичною владою, дозволена кількість учасників мітингу - 350 людей.

Увечері акція в її пам"ять пройде в Санкт-Петербурзі.

Газета "Новые Известия" пише, що правозахисна організація AmnestyInternational напередодні роковин вбивства Політковської звернулася до влади РФ із закликом показати, що "атаки на правозахисників і журналістів не залишаться безкарними".

Минулого року акції, присвячені пам"яті Ганни Політковської, пройшли в багатьох містах Росії та світу, зокрема - в Москві, Єкатеринбурзі, Берліні, Парижі та Нью-Йорку.

Ганна Політковська була застрелена 7 жовтня 2006 року в під"їзді будинку на Лісовій вулиці в Москві, де вона проживала. Розслідування справи про вбивство журналістки було завершене 18 червня 2008 року.

Звинувачення було пред"явлене трьом підозрюваним: колишньому співробітникові московського УБОЗ Сергію Хаджікурбанову, підполковникові УФСБ Павлу Рягузову, а також братам Джабраілу та Ібрагіму Махмудовим. Рустам Махмудов, який вважається безпосереднім виконавцем злочину, оголошений в міжнародний розшук.

Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Два роки тому вбили Ганну Політковську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі