вівторок, 03 липня 2007 09:43

Два парашутисти розбилися на смерть, зіткнувшись у небі над Києвом

 
Відразу два парашутисти загинули на розташованому недалеко від столиці аеродромі "Чайка". У прес-службі МНС Київської області розповіли, що 38-річний Сергій Якубов (69-й стрибок, 32-й цього року) і 32-річний Владислав Яцковський (132-й стрибок, 8-й цього року) зіткнулися на висоті 30 метрів.

Їх куполи повністю склалися на висоті 15-10 м (висота п"ятиповерхівки) і парашутисти впали на землю. Один з них помер в кареті швидкої допомоги, другий - у столичній лікарні N5.

Досвідчені парашутисти говорять, що можливою причиною трагедії став вітер. Також, можливо, у когось із загиблих був "швидший" парашут і він наздогнав повільніший, хоча стрибали хлопці з різницею в декілька секунд, що зазвичай досить, щоб все пройшло нормально.

За словами спортсменів, це перший випадок зіткнення парашутистів в повітрі в нашій країні.

11 травня 2007 року в Чернігівській області під час свого першого в житті стрибка загинув 15-річний парашутист Руслан. Причиною трагедії став вітер.

А на полігоні 6-го армійського корпусу Новомоськовського району Дніпропетровської області 26 квітня 2006 року загинула старший солдат контрактної служби Олеся Савенкова. У дівчини не розкрився парашут. Розслідування показало, що випускаючий забув пристебнути карабін стабілізатора парашута дівчини до троса і купол просто не розкрився, пише "Сегодня".

Зараз ви читаєте новину «Два парашутисти розбилися на смерть, зіткнувшись у небі над Києвом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі