четвер, 13 листопада 2008 16:02

Два наркомани молотком убили суддю

У Новосибірській області судять двох грабіжників, які забили молотком до смерті федерального суддю.

У Новосибірському обласному суді в четвер поновився процес у справі про вбивство судді Ленінського районного суду Валентини Свіріної, передає "Інтерфакс" з посиланням на держобвинувачувача у справі Марину Морковіну. Справа про вбивство судді повернулася в облсуд після перескладання звинувачення одному з підсудних.

У вбивстві судді Свіріної звинувачуються двоє молодих людей - Сергій Землянський і Ян Устюжанін.

"Засідання суду у справі про вбивство Свіріної відкладалося у зв"язку з тим, що відносно Землянського готували ще одне звинувачення в досконалому вбивстві", - пояснила прокурор Морковіна. За її даними, молотком підсудний забив і свою прабабусю.

Як пояснила державний обвинувач, "слідство повністю унеможливило те, що вбивство судді пов"язане з її професійною діяльністю".

"Неповнолітні Землянський і 20-річний Устюжанін займалися грабежами досить довгий час, на суддю вони напали з цією ж метою", - відзначила Морковіна.

Як випливає з матеріалів справи, 25 жовтня 2007 року зловмисники підкараулили суддю Свіріну біля під"їзду в той момент, коли вона вийшла з будинку. При цьому вони завдали жертві удару молотком по голові. Через декілька днів суддя померла в лікарні.

В результаті розбійного нападу у судді були викрадені сумка з шістьма тисячами рублів, мобільний телефон, а також пакет з матеріалами цивільної справи, яку жінка несла на роботу.

За версією слідства, обвинувачені зробили не менше п"яти розбійних нападів, жертвами яких ставали жінки, зокрема помічник прокурора Новосибірського (сільського) району області. При нападах на жінок як зброю злочинці використовували один і той же молоток.

При обшуку у затриманих вилучені службове посвідчення загиблої судді, її сумка з особистими речами і мобільний телефон. Встановлено, що затримані напали на жінку з метою пограбування, щоб роздобути гроші на наркотики, і не знали, що їх жертва - суддя.

Обвинувачені визнають провину в розбійних нападах, проте заперечують, що у випадку з суддею у них був намір на вбивство.

Підсудним інкримінується ч.2 ст.105 (вбивство, зв"язане з розбоєм) і ч.4 ст.162 (розбійний напад) КК РФ. Крім того, Устюжанін звинувачується по ст.325 (викрадання документів), а його помічник - по п."а" ч.2 ст.105 (вбивство двох і більше осіб) КК РФ.

Зараз ви читаєте новину «Два наркомани молотком убили суддю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі