четвер, 21 лютого 2008 12:20

Духовні лідери ліванських сунітів, шиїтів і друзів спільно виступлять за заборону кровопролиття

 Духовні лідери ліванських сунітів, шиїтів і горців-друзів приймуть сьогодні спільну фетву, що забороняє "кровопролиття між братами".

Верховний сунітський муфтій Мухаммед Рашид Каббані, наставник шиїтів Абдель Амір Кабалан і шейх-аксакал Наїм Хасан зберуться на екстрену зустріч, щоб покласти край релігійної ворожнечі, яка останніми днями поставила Ліван на грань нової міжусобиці.

Регіональні спостерігачі чекають від наради муфтіїв позитивного впливу на обстановку у країні. Духовні керівники трьох основних мусульманських громад зустрінуться за день до приїзду до Бейрута генерального секретаря Ліги арабських держав /ЛАГ/ Амра Муси, який відновить у майбутню п"ятницю свою посередницьку місію по врегулюванню ліванської кризи.

Єгипетський дипломат сподівається, що йому вдасться виробити компроміс між лідерами правлячого парламентського блоку і опозиційного альянсу, що відкриє шлях до проведення президентських виборів і покладе край конституційному вакууму.

24 лютого під егідою Муси відновиться діалог між головою руху "Аль- Мустакбаль" Саадом Харірі і вождем християнської опозиції, що підтримує уряд, генералом Мішелем Ауном, повідомляє ІТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Духовні лідери ліванських сунітів, шиїтів і друзів спільно виступлять за заборону кровопролиття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі