понеділок, 11 червня 2007 10:40

Дубайські пляжі закриті через навалу медуз

Більшість пляжів Дубаї були закриті в неділю через навалу медуз - води Персидської затоки біля узбережжя емірату заполонили тисячі маленьких медуз червоного та білого кольору. Місцеві жителі ніколи раніше не спостерігали такого явища.

Рятувальники пов"язують появу медуз з проходженням через регіон кілька днів тому тропічного циклону Gonu.

На рятувальних вежах були підняті червоні прапори, які застеррігають про небезпеку купання, а узбережжя почали об"їжджати поліцейські наряди на джипах, які переконують тих, хто не послухав попередження, все-таки покинути воду.

За словами директора дубайського зоопарку доктора Реза Хана, медузи, які заповнили акваторію належать до виду Aurelia, їх ще називають "місячними" медузами. Одна або дві особини цього різновиду не зможуть заподіяти шкоди купальщикові, проте зустріч в морі з сотнями таких медуз може викликати у людини стан, як від несильного удару струмом, і спричинити за собою біль та подразнення шкіри. Як розповів доктор Хан, Aurelia - цілком звичайні жителі вод Індійського океану, яких шторми, хвилі та океанські течії можуть "прибити" до узбережжя. Ті особини, що наповнили море у дубайських пляжів, судячи по з розмірам, ще "діти", а дорослі медузи цього виду можуть досягати ваги в один кілограм, повідомляє Lenta.ru.


Зараз ви читаєте новину «Дубайські пляжі закриті через навалу медуз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі