середа, 28 листопада 2018 13:19

Дружині офіцера АТО після другої трансплантації кісткового мозку на обстеження потрібна допомога

Автор: Фото надане Іриною Церанюк
  Уже протягом більш ніж 10 років Ірина бореться з апластичною анемією тяжкого ступеню.
Уже протягом більш ніж 10 років Ірина бореться з апластичною анемією тяжкого ступеню.

32-річна Ірина Церанюк із Києва лікує апластичну анемію тяжкого ступеня. Жінці в Туреччині зробили дві пересадки кісткового мозку. 13 грудня має бути обстеження, як працює кістковий мозок і нові стовбурні клітини. Лікарня виставила рахунок на близько $21 тис.

"Захворювання виявили понад 10 років, коли я була студенткою. Чотири роки тому вийшла заміж. Чоловік знав про мою проблему. Він військовий офіцер. Пройшов Дебальцеве, служив у Луганську. Тепер змушений перебувати поряд зі мною. Я не перестаю боротися. За останній рік перенесла дві пересадки кісткового мозку, безліч хімій, тижні високої температури, непритомність, атрофію м'язів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Брати-нацгвардійці просять врятувати життя їхнього найменшого брата

Найважче було після першої трансплантації. Пересаджений кістковий мозок не зміг запрацювати повністю. Довелося провести ще одну таку операцію. Приживання нових клітин відбувалося набагато складніше. Постійні стрибки температури змінювались нудотою, блюванням та діареєю. Після стабілізації самопочуття з'явилося висипання по всьому тілу. Білим, а з часом змінилось на червоне та почало сильно зудіти. На зміну висипанню прийшла постійна діарея, котра не давала можливості ані їсти, ані пити. Але я борюся.

Заново вчуся ходити. Не легко даються підйоми на сходинки та присідання. Але щодня намагаюся підніматись на декілька сходинок вище. Дай Боже, нарешті повернутися до звичайного життя. Останні кроки просто мають стати рятівними. Але на продовження лікування й обстеження потрібні кошти. Усе треба робити в клініці, де мене оперували. Коштів не вистачає катастрофічно. Зараз поки що дома. Але 13 грудня маю бути в клініці. На завершення медикаментозної терапії потрібно 20 700 доларів. Тому звертаюся до небайдужих людей допомогти завершити лікування та врятуватись. Вірю у добро їхніх сердець і молю Бога, щоб дав сили витримати це випробування", — розповіла Gazeta.ua Ірина Церанюк.

Реквізити для допомоги:

Картка Приватбанку: 4149 4991 0539 3431 (Церанюк Ірина Степанівна), її контакти: 0 (93) 548 61 58.‬‬

Картка Приватбанку: 5168 7573 3521 5226 (батько Николин Степан Степанович), його контакти: 0 (63) 859 95 45.

Зараз ви читаєте новину «Дружині офіцера АТО після другої трансплантації кісткового мозку на обстеження потрібна допомога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі