вівторок, 08 липня 2008 13:50

Дружини лідерів " вісімки" покаталися на гібридах від Toyota (ФОТО)

78 гібридів від Toyota стали офіційними автомобілями саміту G8, який проходить з 7 по 9 липня в Тояко, Хоккайдо. Ініціатива японського автовиробника перекликається з однією з основних тем обговорення на саміті: проблемою забруднення навколишнього середовища і глобального потепління, а також пошуком шляхів її рішення.

Для потреб делегацій Toyota надала 11 седанів Lexus Ls600h/ls600hl, 15 седанів Crown Hybrid і 43 мінівена Estima Hybrid. Додатково буде задіяно п"ять автомобілів Toyota FCHV-BUS з водневими силовими установками - на них пересуватися представники урядів і ЗМІ.

Проте особливу увагу привернув триколісний транспортний засіб I-REAL, що має батарейне живлення і виглядає дійсно дуже круто і яскраво. На низькій швидкості "автомобіль" "підбирає" заднє колесо і витягується вгору. Завдяки гіроскопам в такому положенні він здатний ефективно маневрувати в потоці пішоходів. На високій швидкості висувається третє колесо, а центр тяжіння йде нижче, що сприяє кращому зчепленню з дорогою.

Сенсорні датчики відстежують переміщення людей навколо автомобіля і у разі потреби попереджають водія про можливість зіткнення звуковим або вібросигналом. А за тим, щоб I-real не наїхав на яку-небудь перешкоду - уважно стежить система периметрового контролю.


Дружини голови Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу Маргарита Соуза Ува і прем"єр-міністра Канади Стівена Харпера Лорін із задоволенням каталися на цих одномісних машинах-пішоходах, поки їх чоловіки садили дерева в компанії всіх лідерів "великої вісімки".

Відзначимо, що цього року "саміт" перших леді проходить не у повному складі. На нього з різних причин не приїхали дружини президента Франції і прем"єр-міністра Італії - Карла Бруні і Вероніка Берлусконі.

Зокрема, Карла Бруні (Carla Bruni) була вимушена залишитися у Франції у зв"язку з тим, що саме на цьому тижні виходить її новий альбом Comme Si De Rien N"etait.

Фото Reuters

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Дружини лідерів " вісімки" покаталися на гібридах від Toyota (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі