понеділок, 12 березня 2007 09:11

Другокласницю Яну Попенко востаннє бачили на дорозі (ФОТО)

Другокласницю Яну Попенко востаннє бачили на дорозі (ФОТО)

О пів на сьому годину вечора 7 березня у селі Виженка Вижницького району Чернівецької області зникла 8-річна Яна Попенко. Другокласниця втекла від батьків, які сварились.

- Вранці 7 березня Яна приходила у школу на святковий ранок, - розповідає "ГПУ" 37-річна вчителька української мови та літератури Виженської середньої школи Оксана Гуревич. - Мама так гарно її одягла: два величезні банти, яскраве бузкове плаття, різнокольорова курточка. Перед уроками Яна розповідала вірші.

Близько третьої години дня після закінчення п"ятого уроку 30-річна мама Василина забрала Яну додому. Дівчинка разом із братом-четвертокласником Андрієм і 10-річною подругою Тетяною Андрюк пішли до вчительки-пенсіонерки Любові Клим, яка допомагала робити домашні завдання. Близько п"ятої розійшлись. Андрій - ловити рибу на річку, а дівчата гратися до двору Андрюків. О шостій Попенко повернулась додому. Батьки сварились.

Василя і Василину Попенків у селі називають неблагополучною родиною. Вони часто лаються без вагомих причин. Чоловік працює на пилорамі в райцентрі Вижниця, а дружина постійно в декреті. У родині п"ятеро дітей, Василина знову вагітна.

Яна побачила, як батько кричить на маму й вибігла на дорогу. Кажуть, Василь міг гримнути на малу. Востаннє дівчинку у святковому вбранні бачила о пів на сьому вечора 50-річна кухарка райлікарні Параска Нікула, яка поверталась з роботи.

- Ввечері все село піднялось на ноги, - каже вчителька Оксана. - Ми прочесали ліси, пройшлися річкою, оглянули кожен закуток, але Яни не знайшли. О пів на дванадцяту ночі Василь викликав міліцію й рятувальників. Цілу ніч ті марно ходили з собаками.

Селяни продовжують шукати другокласницю. Підозрюють, що дівчинку на дорозі забрав хтось із відпочиваючих місцевих баз відпочинку.

- У нас тут стільки невідомих іномарок щодня гасає, що просто жах, - каже вчителька. - Особливо взимку, коли в горах багато снігу. І ніхто не знає звідки машини - у номерах не розбираємось. А Яна така, що може сісти до чужих.

Попенки просять усіх, хто щось знає про Яну повідомити їм або до міліцію.


Роман ЗАПОРОЖЧЕНКО

Зараз ви читаєте новину «Другокласницю Яну Попенко востаннє бачили на дорозі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі