четвер, 17 травня 2007 15:01

Другий міжкорейський саміт може відбутися до 15 серпня

Другий в історії саміт лідерів Південної Кореї і КНДР повинен відбутися до середини серпня, коли корейці відзначають день звільнення від японського колоніалізму, заявив в четвер глава парламентської фракції правлячої партії "Йоллін урідан" ("Відкрита наша партія") Республіки Корея Чан Ен Даль.

"Я думаю, що зустріч може відбутися до 15 серпня, і її слід провести".

За пропозицією Чан Ен Даля, саміт потрібно скликати протягом терміну президентських повноважень нинішнього лідера Південної Кореї Но Му Хена. А після виборів, намічених на кінець року, при будь-якому їх результаті керівники двох корейських держав, вважає політик, могли б зустрічатися по двiчi на рік.

Чан Ен Даль також висловив думку про те, що Сполученим Штатам буде вигідне проведення міжкорейського саміту, і висловив сподівання, що ця ідея знайде підтримку у Вашингтоні.

Корея знаходилася під пануванням Японії з 1910 по 1945 роки.

Перший саміт лідерів двох республік відбувся літом 2000 року і поклав початок нормалізації двосторонніх відносин в різних областях, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Другий міжкорейський саміт може відбутися до 15 серпня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі