четвер, 03 квітня 2008 07:56

Друга людина "Аль-Каїди" готує удар по Ізраїлю

Людина "номер два" в ієрархії міжнародної терористичної мережі "Аль-Каїда" єгиптянин Айман аз-Завахірі заявив, що має намір зробити все можливе, щоб завдати удару по євреях в Ізраїлі і за його межами, повідомляє ІТАР-ТАСС.

Про це помічник Усами бін Ладена заявив в промові, яка була розміщена в Інтернеті.

Як зазначив аз-Завахирі, ООН є "ворогом ісламу" і всіх мусульман, схваливши атаки проти її представництв.

Нагадаємо, що в грудні минулого року в результаті вибухів замінованих автомобілів в Алжирі були серйозно пошкоджені будівлі представництв Управління Верховного комісара ООН у справах біженців і Програми розвитку ООН. Жертвами теракту стали понад 40 людей, зокрема 17 співробітників оонівських організацій.

Тоді уряд Алжиру поклав відповідальність за те, що трапилося на Салафітськую групу проповіді і джихаду, яка з недавніх пір почала називати себе "Організацією Аль-Каїда в країнах Магріба".

Також Айман аз-Завахирі виступив із заявою щодо здоров"я свого безпосереднього шефа, голови терористичного угрупування Усами бін Ладена, повідомляє РИА "Новости".

За словами аз-Завахирі, "шейх Усама бін Ладен знаходиться в доброму здоров"ї". "Хоча завжди знайдуться недоброзичливці, що поширюють помилкові відомості про його хвороби", - заявив аз-Завахирі.

Як відомо, бін Ладена вважають причетними до цілої низки терористичних актів: замаху на американських громадян в Адені (Ємен, 1992), нападу на американських військовослужбовцях в Сомалі (1993), вибуху в Усесвітньому торговому центрі в Нью-Йорку (1993), вбивству американських військовослужбовців в Ер-Рияді і Дахрані (Саудівська Аравія, 1995-1996), розстрілу туристів в Луксорі (Єгипет, 1997), вибухам у американських посольств в Найробі (Кенія), Дар-ес-саламі (Танзанія) (1998), підриву корабля ВМС США в Ємені (2000), підтримці албанських сепаратистів в Боснії і Косово і чеченських бойовиків. Бін Ладен - організатор терактів в Нью-Йорку і Вашингтоні 11 вересня 2001, що понесли життя більше 5 тисяч чоловік.

Розвідувальні структури США вважають, що наразі бін Ладен ховається на території Пакистану або Афганістану. Інші джерела кажуть про те, що бін Ладен вже давно мертвий, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Друга людина "Аль-Каїди" готує удар по Ізраїлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі