середа, 14 серпня 2019 17:11

Дослідники встановили, що шкодить підліткам більше за соцмережі

Дослідники встановили, що шкодить підліткам більше за соцмережі
Дослідники врахували такі фактори, як кібербулінг, нестача сну й фізичних навантажень.

На здоров'я підлітків впливає не саме використання соцмереж, а контент, який вони споживають. Водночас негативному впливу більше піддаються дівчата, ніж хлопці.

Це виявили дослідники з Імперського коледжу Лондона, пише The Lancet.

Автори дослідження проаналізували дані 12 866 підлітків віком від 13 до 16 років із урядового дослідження у 2013-2016-х.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 найголовніших небезпеки для підлітків у соцмережах

Виявили, що 43% підлітків користувалися соцмережами понад 3 рази на день під час першого року дослідження. Із них 31% учасників частіше зазнавали психологічних проблем наступного року.

У дівчат, які постійно використовували соцмережі протягом 2-х років, спостерігали погіршення психічного здоров'я. Дослідники врахували такі фактори, як кібербулінг, нестача сну та фізичних навантажень і помітили, що проблеми з психічним здоров'ям не зникли у дівчат. Водночас ці чинники не впливали на хлопців.

Науковці запропонували батькам слідкувати, щоб діти не відволікалися на ґаджети перед сном і не залишали поряд із собою телефонів, коли лягають спати.

Верховна Рада ухвалила зміни до Кодексу про адмінправопорушення. Відтепер за булінг або його приховування штрафуватимуть.

Зараз ви читаєте новину «Дослідники встановили, що шкодить підліткам більше за соцмережі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі